Wat is een Shampoo Bar?

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 17:13

Shampoo Bars, je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Ze hebben heerlijke geuren en mooie kleuren. Maar wat zijn nu de voordelen van een shampoo in vaste zeep vorm? Hoe werkt het en waarom zijn ze duurzamer dan 'normale' shampoo?

 

De voordelen

Allereerst het grootste voordeel van een shampoo bar, namelijk dat deze géén plastic verpakking heeft! Waar een vloeibare shampoo verpakt zit in een plastic fles, is een shampoo bar vaak verpakt in een (gerecycled) kartonnen doosje of een blikje! Dan gaan we verder naar de inhoud. Veel shampoo bars zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Vloeibare zepen bevatten meestal synthetische en agressieve middelen om te schuimen, zoals SLS en SLES. De shampoo bars die je op deze website kunt shoppen zijn handgemaakt in Nederland en bevatten natuurlijke ingrediënten! Ook als je op reis gaat is een shampoo bar een goede keuze. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de maximale hoeveelheid vloeistoffen die je mee mag nemen. Ook zal de bar niet gaan lekken in je bagage. De gebruiksduur van deze zeep is te vergelijken met drie plastic flessen vloeibare zeep! Dit bespaart jou enorm veel geld. Ook hoeft er minder vervoerd te worden, dit betekent minder transport en dus minder uitstoot. Win - win situatie!

 

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Een shampoo bar gebruik je uiteraard onder de douche. Zorg ervoor dat je handen en de bar goed nat zijn. Dan wrijf je de zeep tussen je handen tot er schuim ontstaat. Je kunt de shampoo bar ook direct op het haar laten opschuimen. Verdeel daarna het schuim door je haar en masseer dit in. Laat het  even intrekken en spoel daarna grondig uit. 

Het beste is om de shampoo bar na het douchen goed te laten drogen, dit kan bijvoorbeeld op in uitlekbakje. Op deze manier gaat de zeep het langste mee. Wil je de bar opbergen of meenemen? Doe deze dan in een reisblikje.

 

De nadelen

Zodra je zeep gebruikt om je haren mee te wassen, bestaat de kans dat het haar er even aan moet wennen. Hierdoor zal het in het begin sneller vet worden. Het uitspoelen van de shampoo bar kost meer tijd dan met een vloeibare variant. Het haar heeft kans om sneller te gaan klitten en pluizig te worden als er geen conditioner wordt gebruikt in combinatie met de shampoo bar. Conditioner is er ook in vaste zeep vorm te verkrijgen, je shopt ze hier. Ook moet je er goed om denken dan de zeep goed kan drogen. 

 

Wat is nu de conclusie?

Een shampoo bar is zeker een duurzamere keuze dan de vloeibare zepen in plastic flessen. Doordat ze vaak natuurlijke ingrediënten bevatten zijn deze ook nog eens vriendelijker voor jouw haar. Dus... Wanneer zet jij de stap naar plasticvrij douchen? Shop hier alle duurzame haarverzorgingsproducten.

 


    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.